Нови 5000 битови клиенти привлече "Овергаз" за 2018 г.

Нови 5000 битови клиенти привлече "Овергаз" за 2018 г.

Битовите клиенти на "Овергаз" са се увеличили с близо 5 хиляди през 2018 г., съобщиха от газоразпределителното дружество във вторник. Компанията посочва, че нарастващият интерес към газификацията се дължи на положителните ефекти върху качеството на атмосферния въздух, липсата на енергийни загуби, ниската цена и бързата възвръщаемост на инвестицията. Друга съществена причина е безвъзмездното европейско финансиране за присъединяването към газовата мрежа за домакинствата.

Природният газ е над 2.5 пъти по-евтин от електроенергията и 2.7 пъти от нафтата,посочва газовото дружество. Благодарение на осъществяваната от него битовата газификация емисиите на вредни вещества във въздуха са намалели с 8300 тона само за първите шест месеца на 2018 г.

"Овергаз" припомня, че програмата "Дезире ГАЗ", финансирана от еврофондовете осигурява безвъзмездна финансова помощ до 30 % и покрива и 100 % от таксата за присъединяване. Така максималният размер на отстъпките може да достигне до 2 347 лева. В сумата влизат разходи за газов котел и монтаж, програматор, проект и изграждане на инсталация, както и таксата за присъединяване на жилището към газоразпределителната мрежа.

Компанията бележи ръст на присъединените потребители четири поредни години. През 2018 година битовите клиенти на "Овергаз Мрежи“ са се увеличили с 4 979. За сравнение, новородените през миналата година в Пловдив са по-малко от новите потребители на дружеството, посочва се в съобщението му. 

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес