Нови 81 млн. лв. европари под риск заради отменен доставчик на газови автобуси за София

Отменен е изборът на доставчик на 126 газови автобуса за градския транспорт в София, тъй като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установила, че предпочетената компания "МАН ТРЪК & БЪС" АГ не е предоставила декларации от всички свои 45 прокуристи, че не са има присъди за финансови престъпления. Така нови 81 млн. лв. от европейските фондове са поставени под риск.

 

Кандидатът не е изпълнил представил всички изискуеми документи по ЗОП и класирането му на първо място опорочава процедурата, съобщават от КЗК в сряда Затова антимонополният орган отменя решението на общинската фирма "Столичен градски транспорт" за класирането на кандидатите и връща процедурата на етап разглеждане на допълнително представените документи на участниците.

 

В търга за купуване на "доставка на нови газови съчленени автобуси и специализирано оборудване към тях” в прогнозна стойност от 81 млн. лв,. които се предоставят от оперативна програма "Околна среда", за да се спасят пари, предназначени за водни проекти, участваха германският концерн "МАН" и китайското дружество "Джинджоу Юйтонг Бъс". Това стана след пренаписване на няколко пъти на тръжните условия и трикратно удължаване на сроковете.

 

Така Столичната община ще има по-малко от два месеца, за да излезе с ново решение за доставчика и да подпише договор с него, ако не иска за загуби финансирането, тъй като контрактуването на средства по оперативните програми за сегашния седемгодишен период изчита в края на 2013 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?