Нови арести на митничари и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево"

Нови арести на митничари и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево"

Нови арести на митничари, гранични полицаи и граждани са извършени в петък във връзка с разследване за контрабандните канали на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от прокуратурата.

В края на март бяха задържани 26 души, от които 13 митничари и трима гранични полицаи за участие в контрабанден канал на цигари. Към момента по това дело има повдигнати обвинения на 17 души, съобщава прокуратурата.

В хода на разследването са били извършени нови претърсвания и изземвания в жилища и офиси в Хасково, Харманли и в Свиленград.

"За 24 часа са били задържани митнически служители, гранични полицаи и граждани, чиято съпричастност към извършване на престъпленията се проверява", заявиха от държавното обвинение, без да посочат броя на новите задържаните.

На 24 април по случая беше задържан и служителят на Специализирания отряд за борба с тероризма Драгомир Драгомиров. Той беше обвинен като помагач на престъпна група, занимаваща се с контрабанда и за използване на фалшиви документи.

Четири дни по-късно 25 служители на граничния пункт "Капитан Андреево" бяха освободени от работа. Мотивът за освобождаването им беше съкращаване на щата. На следващия ден премиерът Бойко Борисов обяви, че подобна участ очаква всеки, който пречи на събирането на приходи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?