Нови четири жертви при катастрофи в страната

Кастастрофата край Разград, снимка БГНЕС

Четири души загинаха при две тежки катастрофи по пътищата на страна в събота, а петима са тежко ранени. Първо двама младежи загинаха в събота сутринта при поредния трагичен нелеп инцидент.

На дълъг прав и пуст пътен участък между Разград и село Гецово 18-годишен пиян младеж без книжка забива дадения му ”Фолксваген Голф” в дърво край пътя. В резултат на това са загинали возещите се от дясната страна в колата, на предната и задната седалка, момчета - 18-годишен с инициали А.К. и 22-годишен с инициали И.Х.

Шофьорът на автомобила М.Т. се е отървал само с охлузвания. Пробата му за алкохол отчела 1.67 промила. И трите момчета са от село Езерче. При катастрофата колата е навлязъл в насрещното платно, напуснал пътя и се е ударила в крайпътно дърво.

Точно преди едно денонощие, но край Карнобат, при подобен инцидент загинаха 3 момчета на 17 години и едно момичета на 16 години. Шофьорът не е имал книжка и на пуст прав път е забил колата в цистерна за поливане на лозята край пътя.

По-късно през деня в събота двама души загинаха, а петима бяха тежко ранени при катастрофа, станала на магистрала "Хемус" на входа на Варна.

При инцидента са се сблъскали лек автомобил и бус. Това се е случило малко след 10 часа сутринта. Двамата загинали на място са млади момче и момиче от Молдова. Пътували са в колата заедно с още двама молдовци, които са с опасност за живота. От микробуса, който е с германска регистрация, са пострадали българин, рускиня и детето ѝ.

Споделяне

Още от България