Нови драми с избора на шеф на АГ “Шейново”

Нови драми с избора на шеф на АГ “Шейново”

На една от най-големите акушеро-гинекологични болници в София - “Шейново” не и върви. И при третия опит Столичният общински съвет не успя да избере директор на здравното заведение, което няма титуляр от ноември 2011 г. Тогава беше уволнен Георги Костов заради два смъртни случаи на родилки за около месец, но след това управляващите от ГЕРБ го реабилитираха като го назначиха за директор на “Първа АГ болница – Света София”, бивша “Тина Киркова”.

До патовата ситуация в “Шейново” се стигна след като двамата претенденти Антоний Ненов и Таня Андреева на първия конкурс получиха еднакви оценки. Резултатът се повтори и на допълнителното препитване. Неофициално се коментира, че управляващите от ГЕРБ не харесвали Ненов и Андреева за шеф на болницата и затова им дали равни точки.

Така се стигна до решение за провеждането на нов конкурс. В него са участвали Антоний Ненов и Константин Маленов, доктор от “Първа АГ болница – Света София”. Комисията избира Маленов за победител в конкурса. Днес обаче общинският съветник от БСП Георги Свиленски обяви, че в комисията за избор на нови шефове на лечебните заведения е постъпил сигнал срещу д-р Маленов и той все още не е разгледан. Това беше причината общинският съвет отново да отложи избора на директор.

Нов директор ще има Втора многопрофилна болница, в която работи сестрата на премиера Бойко Борисов. Конкурсът е спечелен от доктор Георги Ангелов, който получи одобрението на съветниците. Той сменя дългогодишният директор Красимир Пандев, бивш общински съветник от ВМРО, чието име беше замесено в делото “Килърите”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?