Нови искри прехвърчаха по оста „МВР – столичното кметство”

След като в началото на кандидат-кметската кампания вътрешният министър Румен Петков обвини Бойко Борисов в „недалновидност и вземане на престъпни решения”, десет дни преди вота Петков го обяви и за „непочтен и некоректен”. Първата атака на отговорния за коалиционната политика в ръководството на соцпартията срещу софийския кмет бе заради електронните бариери по ул. „Граф Игнатиев”, втората – заради твърдението на Борисов (направено по време на телевизионната предизборна дискусия с Бриго Аспарухов), че за задръстванията в столицата са виновни катаджиите.

Заради бариерите Борисов заяви, че „съжалява, че вътрешният министър не познава законите”. Сега Румен Петков му го върна, като за второто твърдение на кмета заяви в кулоарите на парламента в петък: „Много несериозно и обидно е за който и де е кмет това твърдение, защото в закона за местната власт много ясно е записано задължението на кметовете да се грижат за безопасността на движението”.  

Според министъра да се правят опити да се прехвърля вината върху Пътната полиция е много некоректно и непочтено. „Мен лично ме боли за тези хора (полицаите – б.р.), за които няма дъжд, няма пек, а са там, където трябва”, каза Петков и препоръча служители те му да не бъдат обиждани „по начин, по които не заслужават”.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?