Нови летни дестинации от летище София са в сила

Нови летни дестинации от летище София са в сила

В сила влиза лятното разписание на летище София с редовни полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично - в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията "Адриа Еъруейз" (Adria Airways), съобщиха от Летище София в неделя.

Тръгва и ежедневните полети на "УизЕър" (WizzAir) от българската столица до Атина, а от понеделник авиокомпанията ще може да се лети до новата за столичното летище дестинация - Ница, в понеделник и петък. На 27 март започват редовните полети на "УизЕър" до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпанията "Райънеър" (Ryanair) също предлага нова директна линия - до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще започнат от 26 март и ще се изпълняват три пъти седмично - в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните особености на дестинациите, към които е насочен трафикът.

Спрямо предходния летен сезон тази година се очаква ръст от 47 на сто на чартърните полети и двойно увеличение на броя заминаващи пътници /около 40 хил. души/, прогнозират от Летище София.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?