Нови МОЛ-ове никнат в София и в страната

Нови МОЛ-ове никнат в София и в страната

Започва строителството на нов МОЛ до Цариградско шосе в София, съобщиха в понеделник инвеститорите от гръцкия клон на компанията “Карфур” (Carrefour)  и националната агенция за недвижими имоти “Колиърс Интернешънъл” (Colliers International). Новият търговски и бизнес център ще е разположен на над 200 хил. кв. м разгърната застроена площ, като в нея са включени и трите подземни нива. Сградата ще е на общо шест нива и по план ще отвори врати в средата на 2009 година. Търговската част ще заема 66 хил. кв. м. На нея ще се разположат над 200 магазина. Офисите ще заемат 56 хил. кв. м. Предвидени са 2800 паркоместа. Строител на обекта е гръцката фирма “Терна”, която работи по най-големия инфраструктурен обект в железницата – Пловдив – Свиленград.

“Колиърс” ще се грижи за отдаването на търговските площи. Според изпълнителния директор на компанията Атанас Гаров, няма да внасят изненади в наемните цени и ще се придържат към ценовите нива на пазара. В  столицата те се движат между 20 и 26 евро за квадрат, а в останалите региони на страната са 16-20 евро за квадрат.

“Карфур Цариградско” мол е планиран така, че да отговори на нуждите, както на търговците на дребно, така и на потребителите, коментира директорът на “Колиърс” Атанас Гаров. Шефът на “Карфур Маринопулос” Жером Лубер поясни, че в компанията са убедени, че са избрали най-точния момент за инвестиция в България. Инвеститорите смятат, че още първата година ще реализират от 20 до 50 милиона евро от продажби.

Инвестицията заедно със строителството на офисите се изчислява за над 200 млн.евро. "Карфур” в момента строи мол и в Бургас, който по план трябва да отвори врати през следващата година. Компанията планира през следващите години да открие търговски комплекси във Варна, Стара Загора и Русе.

Още един проект за търговски комплекс – “Мол Плевен” ще получи сертификат за първи клас във вторник. Търговският комплекс ще е първият в града, който ще покрива международните стандарти. Плановете са да се изгради върху терен от 10 хил. кв. м. Общата застроена площ, заедно с подземните нива, ще е 48.8 хил. кв. м.  Площта, която ще се отдава под наем,надхвърля 17.8 хил.кв.м. Инвестицията ще е 80 млн.лв.

Споделяне

Още от Имоти