Нови пакети с 16 цигари пуска БТ на пазара

Нови пакети с 16 цигари пуска БТ на пазара
Разновидности на български марки цигари, но в пакети от 16 къса, пуска “Булгартабак” на пазара, след като в четвъртък правителството одобри цените на девет нови разновидности български цигари. Кабинетът определи и за колко ще се продават седем вносни разновидности тютюневи изделия.

Обещанието да разнообрази асортиментите си с опаковки от по-малко цигари в отговор на тенденцията за намаляване на тютюнопушенето и за поевтиняване на разфасовките, управата на “Булгартабак холдинг” даде в началото на годината. Още тогава бе ясно, че продажбите на БТ ще спаднат заради скочилите цени от повишения рязко акциз върху тютюневите изделия и холдингът потърси начини да компенсира това.

Така на пазара излизат 16-късовите пакети “Глобал” и “ММ”, 96 мм, които ще струват съответно 2 лв. и 2,10 лв., както и малките опаковки “Трезор”, “Фемина” и “СФ” – за 1,95 лв. Пускат се и 20-късовите мек пакет "Средец" от 20 къса за 2 лв., "Трезор" слимс – за 2,40 лева, "Ева" слимс – 2,30 лева и "Невада", твърд пакет, 100 мм, - 2,30 лева.

С 10 стотинки се намалява цената на марката "ММ", твърд пакет, 84 мм, 20 къса, която става 2,40 лева.

Определени са и цените на три нови вносни марки цигари в седем разновидности, съобщи пресслужбата на кабинета. Цигарите с марка "Принс" - "Рич тейст" и "Хайланд тейст" (84 мм, твърд пакет, 20 къса) ще се продават за 4,50 лева. Марката "Слим адженда" - "Блу" и "Ванилия" (100 мм, твърд пакет, 20 къса) ще се продава за 4.00 лева. Марката "Рокетс" - "Ориджинал", "Голд" и "Уайт" (84 мм, твърд пакет, 40 къса) ще се продава по 7.20 лева.

Постановлението влиза в сила с обнародването му в Държавен вестник, уточняват от правителствената пресслубжа.

Споделяне

Още от Бизнес