Нови правила за трафика по каналите на Венеция след гибелта на турист

Нови правила за трафика по каналите на Венеция след гибелта на турист

Влязоха в сила нови правила за трафика по каналите на Венеция, въведени от местните власти в италианския град след смъртта на турист при злополука през август, предаде Франс прес.

Една от мерките е намаляването на броя на корабчетата от обществения транспорт, т. нар. вапорети., за да бъде облекчено свръхнатовареното движение по каналите. По кейовете на Канале гранде се извиха дълги опашки и гражданите на Ла Серенисима и многобройните туристи не криеха своето недоволство.

Началото на "акуа алта" ("високата вода"), в резултат на което централният площад "Сан Марко" и неговите околности бяха залети от няколко сантиметра вода, не допринесе за подобряването на тяхното настроение.

Германски турист загина на 17 август във Венеция по време на семейна разходка с гондола, която се сблъска с вапорето. Впоследствие бе установено, че злополучният гондолиер е употребявал под въздействието на наркотици.

В резултат властите приеха план от 26 точки за регулиране на трафика по каналите. Той предвижда забрана на разходките с гондола рано сутрин и в пиковите часове, намаляване на броя на вапорети и на частните корабчета, както и въвеждането на контрол за употребата на алкохол и наркотици от гондолиерите и капитаните на корабчетата. Гондолите трябва да имат регистрационни номера и светлоотразители.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?