Нови протести утре "за" и "против" втория лифт над Банско

Нови протести утре "за" и "против" втория лифт над Банско

Нови протести "за" и "против" втория лифт над Банско се очакват на 28 декември, като първият ще бъде на главен път Е-79, а вторият - пред Министерски съвет.

Жителите на Банско и околните населени места отново ще излязат на протест на главен път Е-79 край Симитли на 28 декември в подкрепа на изграждането на втори лифт в курортния град, събщи пред Агенция Фокус Димитър Русков, представител на сдружение "Бъдеще за Община Банско".

Протестът ще започне в 10.00 ч, като се очаква да присъстват жителите на общините Симитли, Разлог, Кресна, Струмяни, Благоевград и други.

"Надяваме се, че утре в Министерски съвет ще се глада точката, касаеща плана за управление на Национален парк "Пирин" и изграждането на втори лифт в Банско. Освен това знаем, че в същия ден пред Министерския съвет ще се проведе протест от противниците на нашето искане, затова решихме, като ответен жест, да организираме пореден протест. С него искаме да заявим на правителството, че очакваме неговото решение", каза още Русков.

Той добави, че на място ще бъде взето решение от страна на протестиращите дали отново да бъде блокиран главен път Е-79, както се случи на предходния протест. На 13 декември жителите на Банско, водени от кметовете в региона, затвориха за кратко главен път Е-79 край Симитли.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес