Нови разчиствания на сметки със стрелба и сплашвания чрез взривове

Нови разчиствания на сметки със стрелба и сплашвания чрез взривове

Ден след като посред бял ден в Бургас враждуващи мутри си изясняваха отношенията с ножове, палки и куршуми, в различни градове из страната последваха нови разчиствания на сметки със стрелби и взривове.

Собственик на паркинг в благоевградския квартал “Струмско” е бил ранен с шест куршума в краката, съобщиха в сряда от полицията. Инцидентът се разиграл  около час преди 24 часа във вторник.

При нападението Златан Кирилов Георгиев е бил придружаван от съпругата и детето си, които не са пострадали. Мъжът е настанен в местна болница. Извършителят на покушението засега не е известен.

Съседи на Георгиев заявили пред кореспондента на БНР, че той държал наркотиците в квартала.

Във вторник вечерта в Пловдив 22-годишен младеж също е бил прострелян в крака. От полицията заявяват, че бил криминално проявен. Младежът обяснил, че около 19.30 часа на улица “Преспа” зад училище “Симон Боливар”, както си вървял, изведнъж почувствал пареща болка в крака. Спрял такси, което го откарало в болница. Там станало ясно, че младежът има огнестрелна рана в крака.

Около час и половина след полунощ в сряда в Шумен на ул. “Дедеагач” е взривен автомобил фолксваген, предаде БНР. По неофициална информация собственик на колата е Николай Николаев, началник на охраната във фирма “Автомагистрали Черно Море”.

В морския курорт Свети Влас е намерено намерено самоделно взривно устройство под микробус "Форд транзит" с бургаска регистрация. Возилото, собственост на 25-годишен мъж, е било паркирано в задния двор на железарски магазин.

Екип на ДОТИ е обезвредил бомбата. Назначени са  експертизи, който ще установяват вида и количеството на взрива.

Споделяне

Още от България