Нови разкрития по делото с фалшивите решения на ТЕЛК-Ловеч

Започналото в края на 2006 година дело срещу лекари и служители от ТЕЛК-Ловеч за издаване на експертни решения с невярно съдържание на напълно здрави хора продължава да се точи. На последното заседание по делото в Окръжния съд наблюдаващият заместник-окръжен прокурор Кирил Петров поиска промяна в обвинението. Причината - направената допълнителна графологична експертиза, при която е установено, че има още експертни решения за получаване на пенсии по болест или поради инвалидност от здрави хора, които са били подписани от някои от обвиняемите.

В края на 2006 година Окръжната прокуратура внесе в съда делото срещу лекари и служители от ТЕЛК-Ловеч с обвинението за организиране на престъпна група за издаване на експертни решения с невярно съдържание на напълно здрави хора срещу подкуп, които са им послужили да получат пенсия. Така бюджетът на Националния осигурителен институт е бил ощетен с повече от 1 860 000 лева.

Ако бъде признат за виновен, всеки от подсъдимите по делото може да получи присъда "лишаване от свобода" за повече от три години.

Следващото заседание на състава на Окръжния съд по делото е през май.

Споделяне

Още от България