Нови ремонти затрудняват трафика в София

Ремонтът на Орлов мост се очаква да продължи до 27 август. Сн. Столична община

Още няколко ремонта на ключови булеварди в София ще затрудняват движението в следващите седмици.

От понеделник, 21 август, започва ремонт на бул. "Цариградско шосе" в района на "София тех парк". Участъкът, който беше ремонтиран преди две години, сега отново ще се поправя заради пукнати в асфалта. Ще се работи по платното в посока центъра на града като до 5 септември движението ще става в две от четирите му ленти, съобщиха от Столичната община.

Ремонтът на тази част от "Цариградско шосе" започва преди да е приключила работата по преасфалтирането на булеварда при Орлов мост. Очаква се движението там да бъде пуснато до 27 август. Паралелно с ремонта на Орлов мост ще се прави такъв и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". От неделя, 20 август ще се преасфалтира частта между Орлов мост и ул. "Гурко". Заради спирането на движението се променят и маршрутите на автобусите и тролеите от градския транспорт. Тези, които по принцип се движат по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", сега ще минават по бул. "Васил Левски" в участъка между кръстовището на Ректората на Софийския университет и ул. "Гурко".

От събота, 19 август, транспортна тапа ще има и на бул. "Драган Цанков". До 5 септември ще ще бъде затворена част от платното в посока "Студентски град" и колите и в двете посоки ще се движат само в другото платно. Стеснението ще 90 метра и ще започва преди кръстовището с ул. "Лъчезар Станчев", на която се намира столичният КАТ. Затварянето на част от бул. "Драган Цанков" се налага заради ремонт на пешеходен надлез. Мостът бе ремонтиран само преди година.

От петък, 18 август, вече е затворена и част от бул. "Сливница" заради изграждане на канализация. До 5 септември е спряно движението по две ленти от платното в посока Лъвов мост между ул. "Отец Паисий" и бул. "Христо Ботев".

Затворена за движение остава част от бул. Княз Ал. Дондуков". От събота, 19 август, до 14 септември се спира изцяло движението по булеварда между улиците "Веслец" и "Бачо Киро". Закрива се временната автобусна линия № 20-ТМ с маршрут от площад „Васил Левски” до Централна гара, както и трамвайната линия № 22-А с маршрут от ж.к. „Красна поляна” до Младежки театър. Разкрива се временна автобусна линия № 22-ТМ, която ще се движи от площад „Васил Левски” до ж.к. "Западен парк".

Заради ремонти остават затворени и части от бул. "Прага" и от бул. "Асен Йорданов" в района на зала "Армеец" и "София тех парк".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?