Нови ремонти затварят основни булеварди в София

Ремонтът на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" и "Г.С.Раковски".

Нови ремонти на основни булеварди и улици започват с началото на седмицата в София.

В неделя вече започна ремонтът на бул. ”България“ в участъка между бул. ”Акад. Иван Гешов“ и ул. ”Гоце Делчев“.

В понеделник започва и планираният ремонт на бул. ”Арсеналски“.

От Столична община обясниха, че повечето от ремонтите в София трябва да приключат до 15 септември. В следващия един месец обаче се очаква трафикът в голяма част от столицата да бъде затруднен.

В неделя бе ограничено движението на кръстовището при "СУ. Св. Климент Охридски“, но преасфалтирането приключи до края на деня. От понеделник обаче започва ремонтът от Ректората на университета до паметника на Васил Левски. Там движението ще се извършва само в едното платно, посочва Дарик радио.

Вчера бе затворен и бул. "България" - между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев" в посока кв. "Бояна". Движението там се осъществява двупосочно в другото платно, като има по една лента за движение.

Очаква се преминаването на автомобилите в района да бъде много затруднено.

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев посъветва гражданите и гостите на столицата да ползват трамвай №7, който ще бъде пуснат и ще преминава безпрепятствено през зоната на ремонта.

Затворено за движение е и кръстовището на улиците "Г. С. Раковски" и "Граф Игнатиев" заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Колите няма да могат да преминават през него до края на август. Алтернативните маршрути са по тесните пресечки на "Г.С. Раковски". Затруднено е и движението на пешеходците, както и достъпът до търговските обекти около ул. "Граф Игнатиев". Ремонтът на тази централна улица ще продължи и през есента.

Споделяне

Още от България