Нови ремонти затварят основни булеварди в София

Ремонтът на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" и "Г.С.Раковски".

Нови ремонти на основни булеварди и улици започват с началото на седмицата в София.

В неделя вече започна ремонтът на бул. ”България“ в участъка между бул. ”Акад. Иван Гешов“ и ул. ”Гоце Делчев“.

В понеделник започва и планираният ремонт на бул. ”Арсеналски“.

От Столична община обясниха, че повечето от ремонтите в София трябва да приключат до 15 септември. В следващия един месец обаче се очаква трафикът в голяма част от столицата да бъде затруднен.

Вчера бе затворен и бул. "България" - между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев" в посока кв. "Бояна". Движението там се осъществява двупосочно в другото платно, като има по една лента за движение.

Очаква се преминаването на автомобилите в района да бъде много затруднено.

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев посъветва гражданите и гостите на столицата да ползват трамвай №7, който ще бъде пуснат и ще преминава безпрепятствено през зоната на ремонта.

Затворено за движение е и кръстовището на улиците "Г. С. Раковски" и "Граф Игнатиев" заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Колите няма да могат да преминават през него до края на август. Алтернативните маршрути са по тесните пресечки на "Г.С. Раковски". Затруднено е и движението на пешеходците, както и достъпът до търговските обекти около ул. "Граф Игнатиев". Ремонтът на тази централна улица ще продължи и през есента.

Споделяне

Още от България