Нови сражения между и армия и опозиция в Дамаск

Нови сражения между и армия и опозиция в Дамаск

Правителствената авиация извърши най-малко три бомбардировки срещу бунтовници в дамаския квартал Източна Гута, водят се сражения също в южните предградия на сирийската столица и на други места в страната, предават осведомителните агенции в неделя.

Според кувейтския вестник "Ал Уатан" ожесточени боеве има в столичния квартал Сит Зейнаб, където е огледалната джамия, издигната в памет на внучката на почитания от шиитите имам Али.

Силите на режима на президента Башар ал Асад се опитват да изтласкат въстаниците от завзетите от тях дамаски квартали Кадам и Ел Асали. По информация на "Ал Уатан" бунтовниците се опитват да навлязат и в съседния квартал Хаджр ал Асуад. През нощта в столичния район Тадамун и в близкия до него лагер с палестински бежанци Ярмук са се чували силни експлозии.

Хеликоптери на сирийските ВВС нанасят удари от въздуха по части на бунтовниците в близките до Дамаск населени места Хараста и Дума и в други градове. Силите на Асад са блокирали плантации, в които са разположени въстанически бази, посочва ИТАР-ТАСС.

В неделя стотици представители на различни клонове на сирийската опозиция се събират в катарската столица Доха в опит да създадат единен политически и военен фронт срещу режима на Асад, допълва ДПА. Силно разединената опозиция неотдавна бе критикувана остро от САЩ, които работят по план за нейното обединение.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?