Нови три конфискувани имота на Митьо Очите са обявени на търг

Димитър Желязков - Очмите

Националната агенция по приходите (НАП) обяви на търг още три имота на Димитър Желязков-Очите., които са били конфискувани в полза на държавата от съда, съобщи Дарик радио в неделя.

За нива от 11 197 кв.м в местността "Оникилика” край Бургас тайното наддаване ще тръгне от 132 550 лв.  Вила от 5 875 кв.м в местността Моллова гора край Сливен ще се предложи срещу стартова цена от 127 463 лв. а терен от 137 кв.м в урбанизирана територия в сливенския квартал "Клуцхор” се предлага срещу първоначална цена от 5640 лв.

Офертите ще се подават в бургаското данъчно подразделение на приходната агенция до 22 май и ще бъдат разгледани на 25 май.

Имотите са конфискувани, сред като съдът решава, че те са придобити с пари от престъпна дейност и няма доказателства Желязков и семейството му да са получили доходи от законни източници -  трудови правоотношения, стопанска дейност, наследство, участия в лотарии или др.

„Извън нормите на елементарната житейска логика е да се приеме начин на живот в семейство , видимо живеещо охолно , придобило имущество за около един милион лева за периода 1995 – 2004г. , на което доходите за издръжка са само от заеми от други лица , при това без установени възможности за възстановяването им от законни източници на доходи”, отсъди Апелативният съд в Бургас по жалбата на Желязков, според която състоянието е получено от заеми.

През 2011 г. НАП обяви на търг други два апартамента, магазини, складови помещения и гараж в Несебър, собственост на Димитър Желязков, припомня радиото.

Споделяне

Още от Бизнес