Нови учебни тетрадки срещу изписани ще раздава ЕкоБулПак

Безплатни нови учебни тетрадки срещу предадени стари такива пособия ще раздава организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки "ЕкоБулПак" в национална инициатива “Спаси едно дърво!”, стартираща на 15 септември.

Всички ученици от І до ХІІ клас в 72 общини, с които организацията има сключени договори за разделно събиране на сметта, ще могат да предадат изписаните си тетрадки и ще получат нови, в които ще има и инструкции за разделното изхвърляне на боклуците. Упътванията са два вида – за малчуганите от първи до четвърти клас и за тези от пети до дванайсети клас, като илюстрациите им са съобразени с възрастта им.

Очаква се около 198 000 ученика в общините София, Пловдив, Русе, Шумен, Търговище, Габрово, Сливен, Ямбол, Пазарджик и др., да се възползват от акцията и да получат 500 хил. нови тетрадки.

В инициативата за замяна на стари тетрадки за нови ще се включат и рок ветераните от група "Сигнал". Те ще участват в хепънингите, които "ЕкоБулпак" ще организира в цялата страна под надслов “Спаси едно дърво!".

От организацията посочиха, че рециклирането на един тон хартия спасява от изсичане 20 дървета. "ЕкоБулпак" се надява с настоящата кампания да събере поне 60 тона, което означава 1200 спасени дървета.

“С тази кампания искаме да накараме децата, а и техните родители, да се чувстват по-отговорни и да научат повече за разделното събиране на отпадъците, което не е самоцелна дейност, а от него има съвсем реална полза”, каза Милен Димитров, прокурист на организацията.

Споделяне

Още от България