Нови военни учения в западната част на Русия

Екипажи на изтребители МиГ-29 СМТ и Су-27 от Западния военен окръг (ЗВО) се готвят за участие в големи учения, по време на които ще се осъществи предислокация на нови летища и ще има учебни стрелби, предаде Интерфакс.

"Според плана на ученията летателният състав на Тверския авиополк със самолети Су-27 за първи път ще летят до летище Халино, Курска област, където ще застъпят на бойно дежурство за охрана на въздушните граници на Западна Русия", се казва в съобщение на пресслужбата на ЗВО.

В маневрите ще участват над 30 екипажа на изтребителната и транспортна авиация на ЗВО. Ученията започват на 18 април и ще продължат една седмица, информира щабът на окръга.

Пилоти от Курския авиополк със самолети МиГ-29 СМТ ще летят до военното летище в Астраханска област, от където им предстои да изпълнят целия спектър от задачи на изтребителната авиация на полигона Ашулук. Екипажите ще тренират преодоляване на системи за противовъздушна отбрана, ще проведат противоракетни маневри и полет на крайно ниски височини, ще тренират прехващане и поразяване на цели във въздуха, имитиращи изтребители на условен противник и крилати ракети, се посочва още в съобщението.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?