Нови забрани за движение в центъра на София заради ремонти

Нови забрани за движение в центъра на София заради ремонти

Движението по част от централната софийска улица "Г. С. Раковски" ще бъде спряно заради ремонт. Частично ще бъде забранено и преминаването на автомобили по успоредния на тази улица бул. "Васил Левски". Промените в движението се налагат заради двата големи ремонта в центъра на столицата. Те ще доведат и до изменение на маршрутите на градския транспорт, съобщиха от Столичната община.

Движението по "Г. С Раковски" ще бъде спряно в участъка между улиците "Гурко" и "Хан Крум". Забраната ще важи от 10 до 31 август. През това време в затворения участък коли ще минават само през кръстовището "Раковски" с ул. "Стефан Караджа".

Минаващият по ул. "Раковски" тролей 9 ще е с променен маршрут. Той ще се движи от тунела на НДК по бул. "Васил Левски" и от там до Сточна гара. От Сточна гара ще се връща отново по бул. "Васил Левски" през кино Одеон и от там ще продължава по маршрута си към ж. к. "Борово".

Промените в движението са свързани с ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Заради него е затворенж и кръстовището с улица "Шести септември". Затруднено е и преминаването на пешеходци, които се движат покрай строежите.

От сряда, 31 юли, се затваря за движение и половината от платното на бул. "Васил Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до бул. "Цар Освободител". Забраната ще важи до 3 август. Тя е заради преасфалтирането на булеварда, което тече от седмици. колите ще продължат да минават двупосочно по другата половина на платното.

Остава промяната в маршрутите на автобусите 9, 84, 184 и 94, които не минават по бул. "Васил Левски", а по бул. "Христо и Евлоги Георгиеви".

Споделяне

Още от България