Нови заплахи на терористи в Белгия

Нови заплахи на терористи в Белгия

Терористи отново са отправили заплахи срещу павилион за продажба на вестници в Брюксел заради разпространението на седмичника "Шарли ебдо", съобщават местни медии, цитирани от БТА.

В книжарница в квартал "Сен Жил" е получено писмо със заплаха, която предупреждава, че ако продажбата на френския седмичник не бъде прекратена незабавно, ще последва отмъщение.

Съдържателите на книжарницата са наречени "мръсни свине и неверници". "Събитията от Париж не ви стигнаха. Въпреки всичко продължавате с провокациите си. Подгответе се да си понесете последствията", се допълва в получената листовка, върху която саразпечатани знамената на Ал Каида в Сирия (Джебхат ал Нусра) и "Ислямска държава", както и снимка на автомат "Калашников".

Преди повече от месец подобни заплахи срещу вестникарски будки бяха получени в друг брюкселски квартал, а скоро след това бе предприета антитерористичната операция в източния град Вервие. След ликвидирането на предполагаемите терористи при тази операция в медиите се твърдеше, че са били обезвредени и авторите на заплахите срещу вестникарите.

Споделяне

Още от Европа