Нови жертви на насилието в Египет

Още трима души са убити при сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност в центъра на египетската столица Кайро.

Двама младежи били застреляни в района на площад "Тахрир", а тялото на трета жертва било намерено на близка улица. Безредиците близо до площада започнаха в ранни зори, поради което бе засилена охраната около два големи хотела - "Хелнан шепърд" и "Семирамис", край които са издигнати заграждения.

 

Мародери са направили опит да извършат погром и грабежи над "Семирамис" - един от най-старите хотели в Кайро. Те обаче били спрени от протестиращите. През нощта в хотела била хвърлена бутилка със запалителна смес, лумнал пожар, но той бил угасен от служителите на хотела. Във връзка с нападението срещу хотела са арестувани към 200 души.

 

Ройтерс съобщи, че жертвите на насилието от последните седем дни стават най-малко 54. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите, които хвърлят камъни.

 

Опозиционният египетски политик Мохамед ел Барадеи призова за спешни разговори с ръководството на страната за решаване на политическата криза.

 

"Ние искаме незабавна среща между президента, министрите на отбраната и на вътрешните работи, управляващата партия и Националния фронт за спасение, за да може да се вземат спешни мерки за прекратяване на насилието и започване на сериозен диалог", написа Барадеи в социалната мрежа Туитър.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?