Новината за изпращането на принц Хари в Ирак не бе потвърдена

Новината за изпращането на принц Хари в Ирак не бе потвърдена
Британското министерство на отбраната определи като “напълно спекулативни” появилите се съобщения, че принц Хари ще бъде изпратен в Ирак.

Министерството опроверга предизвикала множество реакции и коментари статия в “Дейли мирър”, че 22-годишният син на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна заминава в края на февруари в Ирак, където ще изпълнява бойни мисии.

Задачата на подразделението, в което ще бъде включен принц Хари, е охрана и разузнаване по границата с Иран, пише вестникът.

Информацията за опасната мисия на британския престолонаследник е била разпространена от високопоставен военен източник.

Говорител на министерството на отбраната определи новината като “чиста спекулация”, тъй като нямало окончателно решение кога ще бъде сменена 19-та лекопехотна бригада, действаща сега в Ирак.

Смяната едва ли щяла да бъде направена преди май. “Дейли мирър” твърди, че разполага с други данни от министерството – че Хари може да бъде изпратен в Ирак много по-скоро. Кралският му произход, разбира се, щял да бъде взет под внимание, но това едва ли щяло да го предпази изцяло от участие в бойни действия. Официална информация по случая се очаква на 26 февруари от министъра на отбраната Дес Браун.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?