Новините на Нова тв по аршин на Канал 3

Кадър на свързваната с Пеевски телевизия ще отговаря за новините на Нова

Миляна Велева

Кадърът на свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3" Миляна Велева е новият директор на новините в "Нова телевизия", стана ясно в четвъртък. Тя поема позицията директор "Новини и актуални предавания" от 2 май и ще отговаря за развитието на новините и информационните програми в "Нова тв", се казва в прессъобщението на медията.

Назначението се случва близо месец, след като бизнесмените братя Домусчиеви купиха "Нова телевизия". Миляна Велева е работила на доста места, но най-високите ѝ ръководни позиции са били в ТВ7, докато телевизията е управлявана от Николай Бареков и спонсорирана от Цветан Василев. След това заемаше същата позиция - директор на новините, в "Канал 3", която следва плътно политиката на медийната група на Делян Пеевски и се държи откровено като медия за правителствена пропаганда.

"Нова телевизия" съобщава подробно биографията на Миляна Велева, която е сестра на бившия вицепремиер и правосъден министър в кабинета "Орешарски" Зинаида Златанова. 

Миляна Велева има 25 години опит в различни медии. Става популярна като спортен журналист и водещ на спортните новини на БНТ. Тя е била изпълнителен продуцент в спортния канал "Ринг тв", когато той бе притежаван от Красимир Гергов, преди да стане част от "бТВ медиа груп".

След това става продуцент на спортни предавания в ТВ7, но е повишена в директор на "Новини и актуални предавания". Преди фалита на КТБ телевизията на Цветан Василев и Николай Бареков следваше линията на изданията на Делян Пеевски. За кратко Миляна Велева е била и изпълнителен директор на ТВ7. След фалита на ТВ7, Миляна Велева преминава в "Канал 3" като шеф на новините.

"С богатия си опит в областта на журналистиката Миляна Велева ще допринесе за затвърждаване на лидерската позиция на медията като предпочитан източник на информация от аудиторията в България", се казва в официалното съобщение на "Нова телевизия". 

По информация на Mediapool Велева още не се е представяла пред екипа на телевизията.

Досега "Нова телевизия" нямаше директор на новините, а главен изпълнителен продуцент. На тази позиция е Даниел Чипев, който до преди година и половина ръководеше новините на БНТ. 

Братята Кирил и Георги Домусчиеви закупиха Нова телевизия за 185 млн. евро. След сделката председател на Съвета на директорите на "Нова Броудкастинг Груп“ АД стана Георги Домусчиев, а в борда влязоха още Тонка Генова - финансист и Николай Василчев – юрист. 

Прокуристите Вяра Анкова и Николай Андреев станаха изпълнителни директори.

Дългогодишната шефка на телевизията Силва Зурлева запази позицията си на съветник на борда на директорите на дружеството, но телевизията на практика се контролира от Кирил Домусчиев и бившата директорка на БНТ Вяра Анкова.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?