Новите депутати положиха клетва

Новите депутати положиха клетва
Клетва в сряда като народни представители положиха Румен Стоилов (ГЕРБ) , Венцислав Върбанов от листата на Синята коалиция и Георги Терзийски от листата на РЗС. Те заемат местата в парламента на Рушен Риза (ДПС), Мариана Даракчиева (Синята коалиция) и Атанас Семов (РЗС), чийто избор преди седмица бе обявен за незаконен от Конституционния съд.

Казусът възникна след частичното касиране на гласуването в Турция. Георги Терзийски влиза в Народното събрание като независим депутат след като групата на РЗС се разпадна в края на миналата година зарадид напускането на Марио Тагарински.

Миналата седмица Венцислав Върбанов също заяви, че ще бъде независим депутат. Той се връща отново в парламента, след като с решение на Конституционния съд от миналата година излезе от Народното събрание, а депутатското му място тогава зае Михаил Михайлов от листата на Синята коалиция в Русе.

Преди това Върбанов напусна парламентарната група на Синята коалиция заради решението на десните да обжалват разпределението на мандатите след парламентарните избори.

Споделяне
Още от България