Новите депутати положиха клетва

Новите депутати положиха клетва
Клетва в сряда като народни представители положиха Румен Стоилов (ГЕРБ) , Венцислав Върбанов от листата на Синята коалиция и Георги Терзийски от листата на РЗС. Те заемат местата в парламента на Рушен Риза (ДПС), Мариана Даракчиева (Синята коалиция) и Атанас Семов (РЗС), чийто избор преди седмица бе обявен за незаконен от Конституционния съд.

Казусът възникна след частичното касиране на гласуването в Турция. Георги Терзийски влиза в Народното събрание като независим депутат след като групата на РЗС се разпадна в края на миналата година зарадид напускането на Марио Тагарински.

Миналата седмица Венцислав Върбанов също заяви, че ще бъде независим депутат. Той се връща отново в парламента, след като с решение на Конституционния съд от миналата година излезе от Народното събрание, а депутатското му място тогава зае Михаил Михайлов от листата на Синята коалиция в Русе.

Преди това Върбанов напусна парламентарната група на Синята коалиция заради решението на десните да обжалват разпределението на мандатите след парламентарните избори.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?