Новите европейски програми се представят първо в провинцията

Оперативните програми за следващия програмен период 2014-2020 ще бъдат представени първо в провинцията пред местните власти и неправителствените организации. Обиколката започва във вторник от Монтана, като участие в проявата ще вземе и вицепремиерът и министър по еврофондовете Илияна Цанова, съобщиха от областния информационен център в София.

В кампанията ще се включат експерти от управляващите органи, които ще представят бъдещите оперативни програми - “Транспорт и транспортна инфраструктура”, “Околна среда”, “Региони в растеж”, “Развитие на човешките ресурси”, “Наука и образование за интелигентен растеж”, “Добро управление” и “Програма за развитие на селските райони”.

Програмата за бизнеса – настоящата “Конкурентоспособност” не е включена, защото още не е готова. Плановете са тя да бъде представена по време на втората обиколка на регионите, когато акцента на програмите ще е насочен към бизнеса.

Разяснителната кампания за новия програмен период е организирана по инициатива на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Планираните срещи са във вторник в Монтана, в сряда – във Велико Търново, в четвъртък – във Варна. На 9 април е срещата в Бургас, на 10 април – в Пазарджик и на 11 април – в Благоевград. За сега не е планирано представяне на бъдещите оперативни програми в София.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?