Новите "метални отломки", намерени на остров Реюнион, не са от изчезналия самолет

Новите "метални отломки", намерени на остров Реюнион, не са от изчезналия самолет

Официален малайзйски представител съобщи, че новите "метални отломки", намерени от случаен минувач на морския бряг на остров Реюнион, в действителност са от домакинска стълба, а не както се предполагаше нова част от отломки на изчезналия малайзийски самолет, предаде Асошиейтед прес.

Генералният директор на Малайзийската гражданска авиация Азхалудин Абдул Рахман посочи пред АП, че намерените "метални отломки" на брега край град Сейнт Денис днес сутринта нямат нищо общо с разследването на изчезналия самолет "Боинг-777", изпълнявал полет 370 от Куала Лумпур за Пекин.

След разговор с представителите на гражданската авиация е било потвърдено, че новите "метални отломки" в действителност са домакинска стълба, допълни Рахман.

Самолет на малайзийските авиолинии излетя от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. и два часа по-късно връзката с него прекъсна. Операцията по издирването му с участието на 26 държави продължи до края на януари тази година, когато властите в Малайзия казаха, че машината най-вероятно е паднала и всичките 239 пътници на борда са загинали.

Вече официално е потвърдено обаче, че отломката от крило, намерена на Реюнион, е на "Боинг-777" - същия модел като самолета на малайзийските авиолинии, който изчезна по-рано тази година по време на полет, съобщи в неделя министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай, цитиран от световните агенции.

Лиоу каза, че френските власти, компанията производител "Боинг", американската служба за безопасност на транспорта и малайзийски екип от представители на управлението за гражданска авиация, авиокомпанията "Малейжа еърлайнс" и инспектори, разследващи случая с изчезналия самолет, са потвърдили, че отломката е част от крило на "Боинг-777".

Двуметровата отломка беше транспортирана вчера във френския град Тулуза за анализ, който да установи дали е част от изчезналия малайзийски самолет.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят