Новите случаи на коронавирус са под 1% от тестваните

Новите случаи на коронавирус са под 1% от тестваните

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 123 при направени 13 361 теста, показват данните от Единния информационен портал.

Това означава, че положителни тестове са под 1%.

Общият брой на потвърдените случаи на потвърдените случаи от началото на пандемията е 420 213, а активни са 12 952.

Хоспитализираните пациенти с коронавирус са 2290, 246 от тях с в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 783. За изминалите 24 часа са регистрирани 6 смъртни случая. С тях общият брой на жертвите на Covid-19 у нас стана 17 893.

През последното денонощие са ваксинирани 20 496 души. Така поставени дози ваксини достигнаха 1 568 793.

Междувременно ваксинационен пункт на открито отваря и в парк "Дружба". Това е петият такъв център, който започва да работи в София всяка събота и неделя от 9.00 до 16.00 часа. Новият ваксинационен пункт ще се намира до Културния дом "Искър".

Останалите четири мобилни кабинета ще са на същите места, на които бяха и през миналите седмици: Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. Надежда 4); Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"); Борисова градина (до езерото "Ариана"); кв. Красна поляна (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение").

Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

Не е необходимо записване, а гражданите имат възможност да изберат каква ваксина да им бъде поставена. Тези, които изберат еднодозовата на "Янсен" могат да получат сертификата си за ваксинация още на място.

През миналите два уикенда общо над 2200 души се ваксинираха срещу Covid-19 в кабинетите в парковете.

Споделяне

Още от Коронавирус

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?