Новите случаи на коронавирус в глобален план се увеличават тази седмица

Новите случаи на коронавирус в глобален план се увеличават тази седмица

Новите случаи на коронавирус по света са продължили да се увеличават тази седмица, но си остават много по-малко в сравнение с началото на годината, предаде Франс прес, като се позовава на своята база данни, изготвяна въз основа на официални данни.

Тази седмица са регистрирани по 523 800 новозаразени на денонощие - с 13 процента повече в сравнение с предходната.

Ръстът се наблюдава от повече от един месец след едномесечен спад в началото на годината, когато новите случаи намаляха наполовина. Сегашното увеличение обаче е далеч от отрицателния рекорд, поставен през седмицата от 5 до 11 януари (743 600 новозаразени на денонощие).

През настоящата седмица само в Канада и САЩ новите случаи намаляват (с 8 процента), а в Близкия изток се наблюдава стабилизиране. В другите региони има увеличение (50 процента в Азия, 15 процента в Европа, 9 процента в Латинска Америка и Карибите и 7 процента в Африка).

В Океания броят на новозаразените почти се е утроил. Става обаче въпрос за средно по 326 нови случая на денонощие, а скокът се дължи на епидемията в Папуа Нова Гвинея, където се регистрират по около 300 новозаразени за 24-часов период.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Къде му е мястото на Бойко Борисов?