Новите случаи на коронавирус в Израел продължават да намаляват

Новите случаи на коронавирус в Израел продължават да намаляват

Броят на починалите от КОВИД-19 в Израел надхвърли прага от 6000 души, но същевременно болниците получиха възможност да започнат да затварят специалните Covid отделения благодарение отчасти на успешната ваксинационна кампания, предаде ДПА.

Здравното министерство обяви, че от началото на пандемията в страната са регистрирани 6011 починали от Covid-19. В началото на годината броят на смъртните случаи бе близо 3400, а в началото на февруари бяха регистрирани около 5000. В страната с население от близо 9,3 милиона души ваксинационната кампания, която започна малко преди Коледа, е една от най-успешните в света.

През последните седмици броят на тежко протичащите случаи на коронавирус и на новите случаи значително намаля.

Болницата "Ихилов" в Тел Авив днес затвори последното си Covid отделение. Останалите там 16 пациенти с Covid-19 сега ще бъдат лекувани в изолация в обикновени интензивни отделения. В пика на пандемията в болницата имаше осем специални Covid отделения, заяви управата ѝ. Болница "Шеба" в Тел Авив също съобщи, че е затворила четири Covid отделения.

Само 627 души в Израел все още са в тежко състояние с белодробни проблеми, вследствие на причиняваното от коронавируса заболяване. Броят им бе двойно по-голям в пика на последната вълна от инфекциите.

Досега в Израел 5,2 милиона души са ваксинирани с първа доза, а близо 4,2 милиона и с втората.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус