Новите управителни тела на приватизационната агенция ще бъдат избрани в сряда

На заседанието на Министерския съвет следващата сряда ще бъдат избрани членовете на нов Изпълнителен съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Това съобщи по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Румен Петков (Коалиция за България) за липса на решение за избор на управителен и контролен орган на агенцията след сливането на двете агенции - за приватизация и за следприватизационен контрол.

Това според Петков блокира работата на агенцията.

Борисов обясни, че се разглеждат различни кандидатури и в най-кратки срокове тези органи ще бъдат назначени. Той припомни, че според промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол старите екипи на Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол продължават да работят до избора на новите органи. Борисов изрази учудване, че предишните управляващи сами искат скорошна смяна на собствените си екипи, занимаващи се с приватизация.

Премиерът посочи, че вижда в забавянето допълнителна възможност старите екипи да докажат своите професионални качества, което ще бъде взето предвид и при назначаването на новите членове.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?