Новият айПад влиза в продажба в още 25 страни

Новите таблети айПад (iPad) на Епъл (Apple) влизат от петък в продажба в още 25 страни, включително в България, съобщи Асошиейтед прес.

Точно преди седмица третото поколение на устройството бе пуснато на пазарите в САЩ и още девет държави и за първите три дни Епъл продаде 3 милиона броя.

От днес новият айПад ще може да бъде намерен и на пазарите в Австрия, Белгия, България, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Лихтенщайн, Люксембург,
Макао, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция.

Много собственици на новите устройства обаче се оплакаха, че таблетът прегрява. Според проведените тестове новият айПад може да се нагрее до 47 градуса след 45 минути активна експлоатация - например при работа с игрово приложение, което задейства повечето ресурси на устройството. Нагряват се най-вече лицевата и задната повърхност.

При подобни условия айПад 2 (iPad 2) се нагряваше само до 39 градуса.

Представител на Епъл заяви, че новият айПад "отговаря на изискванията ни по температурни характеристики". На сайта на компанията обаче се посочва, че нормалният диапазон на температурите, до които може да се нагрява таблетът при работа, е от нула до 35 градуса по Целзий.

Споделяне

Още от Свят