Новият британски посланик много харесва чалгата

Бабите в България са супер герои, искам повече такива във Великобритания. Това заяви, новият посланик на Великобритания Н.Пр. Джонатан Алън по време на срещата си с кмета на Пловдив Иван Тотев, цитиран от Дарик.

Той допълни, че възнамерява да иде и на чалга бар, преди да започне да изпълнява задълженията си в София. Харесвам много чалгата, но съм я виждал само по телевизията, разказа още Алън.

Откакто е в Пловдив посланикът е обиколил всички забележителности в града и е ходил до Карлово, Сопот, Калофер и Перущица. Посетил е къщите на Иван Вазов и Васил Левски, от които е останал очарован.

Дипломатът, който от началото на месеца е в Пловдив, ще встъпи официално в длъжност на 30-ти януари.

От началото на този месец Алън е настанен в дома на бизнесмена Костадин Стойчев и съпругата му, която е учителка по английски. Британското външно министерство задължава своите дипломати да изучават езика, нравите и обичаите на държавата, в която са, не чрез курсове, а настанявайки се временно при някое обикновено семейство.

Приоритет на Алън, след като стане посланик, ще бъде икономиката. Ще съдействам на всички британски бизнесмени, които имат интерес за инвестиции и работа в България и Пловдив, каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?