Новият брой на "New Yorker" излиза с корица на руски и с Путин

Новият брой на "New Yorker" излиза с корица на руски и с Путин

Следващият брой на американското списание "The New Yorker" ще излезе през март с корица, на която наименованието на изданието ще е изписано на кирилица - "The Нью-Йоркер".

На корицата ще е изобразен човек, който прилича на руския президент и който разглежда с монокъла си молец, наподобяващ Доналд Тръмп.

"Владимир Путин вероятно е повлиял на президентските избори в САЩ, но неговите планове са значително по-широки", се казва в анонса.

Основният материал в новия брой ще е статията "Тръмп, Путин и новата Студена война", посветена на отношенията между Москва и Вашингтон и в частност – ролята на Русия в изборите за президент на САЩ.

Изданието обявява в анонса, че изобразеният на корицата човек е Юстас Владимирович Тилли. Пояснява се, през 1925 г. на корицата на първия брой на "New Yorker" е била изобразена карикатура, на която човек на име Юстас Тилли разглежда молец през монокъла си.

Оттогава насам Тилли е един от символите на списанието и по традиция на годишнините от основаването на "New Yorker" главните действащи лица в броя са представяни в образите на джентълмена Тилли и молеца.

Нищо чудно авторите на списанието да не се досещат, че името Юстас има допълнителна конотация за руските читатели – така е наричан Щирлиц (съветският агент Исаев) от романа и съветския телевизионен сериал "17 мига от пролетта", отбелязва Би Би Си.

Споделяне

Още от Свят