Новият член на СЕМ завършила с 3.89 аграрна икономика

Новият член на СЕМ Галина Георгиева сн. БГНЕС

Новият член на СЕМ Галина Георгиева е завършила аграрна икономика във врачанския стопански филиал на Университета за национално и световно стопанство със среден успех добър (3.89), а оценката от държавния ѝ изпит е много добър (5). Това става ясно от публикуваната ѝ диплома на страницата на Народното събрание. Новината беше разпространена първо от изданието "19 минути".

Галина Георгиева беше избрана за член на СЕМ по предложение на председателя на парламентарната комисия Вежди Рашидов (ГЕРБ) с гласовете на ГЕРБ, ДПС и "Воля".

Това стана повод БСП, която остана без свой представител в медийния регулатор, да обяви , че Делян Пеевски е превзел и СЕМ.

Самата Галина Георгиева представи себе си като "млад и образован човек", който не е политически ангажиран, но е отговорен към ситуацията в страната, при изслушването ѝ в парламентарната комисия по култура и медии на 11 юли. Тогава тя заяви, че с работата си е доказала, че се "абстрахира от всякакви политически намеси".

В битката с фалшивите новини Галина Георгиева залага на "повишаването на медийната грамотност". За мен тя е от основно значение, каза новият член при изслушването ѝ пред СЕМ.

Въпреки че е завършила аграрна икономика, професионалната реализация на Георгиева е свързана с медиите. Трудовият ѝ път тръгва от Нова телевизия. Преди години е била част от екипа на телевизията, който е осъществявал едно риалити шоу. Георгиева не е посочила кое е то.

"Така че част от работата на СЕМ, освен надзорът, е благоприятното повлияване на медийната среда. Ако фундаментът е образование, то кое ни учи на хъс и мотивация за развитие? Това е работата ни. Това е и част от желанието ми аз да участвам като дам своята полезност, защото за мен резултатът се мери с процент полезност. Да, можех да ползвам времето си във връзка с убеждението на това Вие да вземете решение, но убеждението е даване на доверие. Така че в този смисъл мандатната позиция не предполага изпитателен срок в изпълнението на един проект, полезността какво остава след теб. Това е моята позиция", отговори Георгиева на въпроса какво ще работи в СЕМ и какво ще прави в регулатора, зададен от депутата Велислава Кръстева (ДПС).

След Нова телевизия Галя Георгиева е работила в "Нетера" и в "Нетера Комюникейшънс", където е била мениджър национални продажби (2010 – 2016 г.). След това за кратко е била в eFellows, "Телехаус", а от март 2019 г. работи в ПРОФОН – сдружение за колективно управление на правата на на продуцентите на звукозаписи и музикалните видеозаписи и на артистите.

Споделяне

Още от Общество