Новият директор на комуникациите на Белия дом отправи обиди срещу свои колеги

Антъни Скарамучи

Новият директор на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи направи груби коментари по адрес на свои колеги от администрацията на американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

В разговор с журналист на сп. "Ню Йоркър" Скарамучи отправи обидни нападки срещу свои колеги от президентската администрация, като ги обвини в изтичане на информация. Той заплаши да уволни ръководителя на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс, когото нарече "шибан параноиден шизофреник". Скарамучи насочи атаките си и срещу президентския съветник Стивън Банън.

Журналистът разказа в статия, публикувана в изданието, че Скарамучи му се е обадил по телефона в сряда вечерта, за да разбере откъде е получил информация за прием в Белия дом. Репортерът отказал да посочи източника. Скарамучи дал ясно да се разбере, че подозира Прибъс за изтичането на информацията.

"Скоро ще ги уволня всичките", заявил Скарамучи, като добавил, че вече е отстранил от длъжност един сътрудник и на следващия ден възнамерява да постъпи по същия начин с още четирима. "Ще се добера до човека, който ти е предоставил информацията", казал той на журналиста.

Скарамучи заявил, че Прибъс в продължение на половин година е възпрепятствал назначаването му за директор на комуникациите на Белия дом.

След публикуването на статията в "Ню Йоркър" Скарамучи написа в Туитър: "Понякога използвам цветист език. Ще се въздържам в това отношение, но няма да се откажа ревностно да се боря за дневния ред на Доналд Тръмп."

Този случай е поредният признак за раздори в администрацията на Тръмп. Това става в момент, когато Скарамучи и други предани на президента сътрудници засилват натиска върху Прибъс, който е бивш председател на Националния комитет на Републиканската партия и няма дългогодишни връзки с Тръмп. Има спекулации, че Прибъс е на път да напусне, защото президентът няма значими законодателни постижения през първите шест месеца от своето управление.

Споделяне

Още от Свят