Новият директор на „Пирогов” подкрепи исканията за по-високи заплати

Новият директор на "Пирогов" д-р Димитър Раденовски призова никой от работещите да не напуска болницата, защото ще направи всичко възможно за повишаване на заплатите на целия персонал на института. Това съобщи председателят на стачния комитет в болницата д-р Кръстьо Пенчев, който се срещна с д-р Раденовски и с председателя на Съвета на директорите д-р Матей Матеев във вторник.

На срещата лекарите са били уверени от директора, че през септември ще получат увеличените си заплати. Средствата за увеличените възнаграждения вече са в болницата и са постъпили по различни пера, обясни д-р Пенчев.

Новото ръководство на "Пирогов" застава зад идеята за пълна прозрачност при провеждането на търгове и на конкурси за директори на клиники, защото това е начинът да се стабилизира финансово болницата, добави още той. Според лекарите, от "Пирогов" изтичат огромни финансови потоци. В лечебното заведение ще бъдат извършени нови одитни проверки, както и проверки на  всички подписани договори. Неизгодните за болницата договори ще бъдат прекратени, добави д-р Пенчев.

Промяната на статута на болницата ще се обсъжда на следващи срещи между стачния комитет и новото ръководство на "Пирогов".

Според шефа на стачния комитет назначението на доц. Раденовски става след проведен за първи път в историята на института демократичен и прозрачен конкурс.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?