Новият главен изпълнителен директор на "УниКредит" е Жан-Пиер Мустие

Жан-Пиер Мустие

Членовете на борда на директорите на УниКредит единодушно одобриха Жан-Пиер Мустие за главен изпълнителен директор на групата на мястото на подалия оставка Федерико Гицони, съобщиха от банковата група в четвъртък.

55-годишният Мустие встъпва в длъжност на 12 юли. Той е предпочетен сред различни номинации за позицията от членовете на комитета по "Корпоративно управление и човешки ресурси“ заради неговия международен профил, високите му професионални умения и отличното познаване на международните финансови услуги, допълват от банката.

Назначението му трябва да бъде одобрено и от Европейската централна банка.

Жан-Пиер Мустие започва кариерата си във френската "Сосиете женерал“, където заема различни позиции от 1987 до 2009 г. През 2003 г. става директор на цялата дивизия "Корпоративно и инвестиционно банкиране“ и член на изпълнителния комитет на банката. През 2011 г. се присъединява към "УниКредит" като заместник-генерален мениджър и директор на „Корпоративно и инвестиционно банкиране“, какъвто е до 2014 г. В момента Мустие е партньор в инвестиционната компания Tikehau Capital и член на борда на директорите на "Алиталиа" (Alitalia).

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес