Новият културен министър: Бог да ни е на помощ, но трябва и да поработим

Новият министър на културата Петър Стоянович заедно с предшественика си Владимир Пенев (вдясно). Сн. БГНЕС

"За пръв път приемам толкова тържествено някакъв вид отговорност. През първите няколко седмици ще се ориентирам в детайли в положението", каза при поемането на властта новият министър на културата Петър Стоянович. Той бе посрещнат в министерството от досегашния служебен министър Владимир Пенев на кратка церемония.

"Мисля, че ще имаме по-малко време за веселба, отколкото за работа, като гледам ситуацията, такава, каквато е", посочи Стоянович.

"Днес не мога да имам нито детайлен поглед върху подробностите, нито мога да се произнеса, освен за две-три неща, които ще направя на първо време. Ще направя максимално бързо среща с неправителствените организации и всички гилдии и съюзи, които са включени както в изработването на стратегията, така и в ежедневната работа. Ще поръчам по-детайлна снимка на състоянието на министерството. И ще проведа една много приятна и мила среща с творческите съюзи, с които иначе съм се срещал приятелски, а сега вече ще го направя като ресорен министър”, обяви първите си действия Стоянович.

Той благодари на предишния министър на културата Владимир Пенев за свършената от него работа, като посочи, че "той е имал само една пролет, но тази пролет е била наистина цъфтяща".

"Бог да ни е на помощ, но само с него няма да успеем, трябва и ние да поработим”, каза още Петър Стоянович.

Споделяне

Още от България