Новият министър на здравеопазването подкрепя приватизацията на болниците

Новият министър на здравеопазването Славчо Богоев подкрепя предложението да се премахне забраната за приватизация на болниците, но ще настоява големите държавни болници да останат вън от раздържавяването за определен срок. Богоев ще предложи при приватизацията на останалите лечебни заведения да има рестрикции, които да гарантират за известен срок функционирането на системата, заяви той на първия си брифинг като министър.

Богоев съобщи още, че не се предвижда увеличаване на здравната вноска през 2004 година. Заместилият Божидар Финков министър ще настоява в бюджет 2004 за здравното министерство да бъдат отделени 4,5% от Брутния вътрешен продукт на страната, което е около 1,8 млрд.лева.

Досегашният заместник на Финков оставя колегите си и екипа, който е работил в министерството досега. Още се водят разговори кой да заеме освободеното от него място.

Липсата на смени Богоев обясни с аргумента, че след като зам.министър е избран от премиера да оглави ведомството, това било знак, че екипът не се е провалил.

Новият здравен министър е завършил специалност "Вътрешна търговия и маркетинг" в УНСС през 1991 г. До 1995 г. е работил като търговски мениджър в частни фирми. До 1999 г. е бил специалист, експерт и дилър в Обединена българска банка, а след това, до 2001 г. - дилър и главен дилър в Демирбанк, София. От 2001 г. досега в министерството на здравеопазването Богоев е отговарял за управлението на финансовите ресурси, специализирания здравноосигурителен надзор, международното сътрудничество и евроинтеграцията.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?