Новият пловдивски кмет обяви серия уволнения в общинската администрация

Новият кмет на Пловдив Иван Тотев (ГЕРБ) обяви в първия работен ден от новата година серия от персонални промени в общинската администрация, наследена в този си състав от предишния кмет Славчо Атанасов.

Пред журналисти Тотев обяви, че има нов началник на дирекция "Местни данъци и такси" в община Пловдив на мястото на досегашния титуляр Николай Ненков, който е освободен от длъжност. Новия директор е Цвета Попова, която досега е била началник на отдел "Ревизии и обслужване" в дирекцията.

Тотев обяви още, че "по взаимно съгласие от днес е освободена от длъжност Весела Илиева – директор на културния институт "Старинен Пловдив”. От 1 февруари 2012 година на нейното място ще има нов директор, но Тотев не съобщи името му, като с най-сериозни шансове засега е служителка в общинско предприятие "Туризъм”.

Смяната се налага заради констатирани пропуски най-вече във финансово отношение - в одитния доклад за работата на културния институт в периода 2010-2011 година. Счетоводителката на института също ще бъде помолена да напусне, тъй като основните пропуски са в нейната сфера.

Кметът съобщи, че двете институции - културният институт "Старинен Пловдив” и общинското предприятие "Туризъм” ще бъдат слети в една структура с ново наименование, а щатните бройки ще бъдат запазени.

На пресконференцията стана ясно още, че ще бъдат уволнени всичките служители на общинската бензиностанция в Пловдив, като екипът се подменя изцяло. Тотев не съобщи конкретните причини за уволнението, не потвърди и не отрече дали има връзка със засечени злоупотреби в бензиностанцията.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?