Новият президент на Иран си сложи местната ваксина Iran Barakat

Новият президент на Иран си сложи местната ваксина Iran Barakat

Новият президент на Иран Ебрахим Раиси получи първата доза иранска ваксина срещу коронавирус COV Iran Barakat в неделя. Това съобщи IRIB TV.

Отбелязва се, че Раиси е бил ваксиниран в едно от лечебните заведения в Техеран. Иранската телевизия публикува кадри от ваксинацията на президента.

Ваксинацията на иранското население с помощта на собственото му лекарство COV Iran Barakat започна на 12 юни в тестов режим в град Машхад, разположен в източната част на страната.

На 14 юни лекарството получи разрешение от Министерството на здравеопазването за спешна употреба в цялата страна. На 23 юли духовният водач и лидер на Иран Али Хаменей получи втората доза от иранската коронавирусна ваксина.

Към 8 август в Иран са ваксинирани 15 661 958 души, от които 12 589 587 са получили една доза ваксина срещу коронавирус, а 3 072 371 по две дози.

В допълнение към иранската ваксина, страната използва руската разработка Sputnik V, както и препарати от китайската компания Sinopharm, индийската Bharat Biotech и британско-шведската AstraZeneca.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?