Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели, подкрепили Радев

Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели, подкрепили Радев

Новият политически проект на председателя на ДСБ Радан Кънев ще търси подкрепа най-вече сред десните избиратели, гласували на балотажа на президентските избори за ген. Румен Радев.

Това обяви депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов в понеделник пред Нова телевизия.

Според него негативният вот срещу управлението на премиера Бойко Борисов е показал колко са огорчени хората от неговата политика, а резултатът от над 20% разлика между Цецка Цачева и Радев е показателен.

"За тези две години от началото на втория му мандат Борисов натрупа много негативи. Това се дължи основно на липсата на разследвания и наказания за корупцията по висшите етажи на властта", коментира Атанасов.

По думите му свикването на Велико народно събрание е повече от задължително. Чрез него ще могат да се направят необходимите конституционни промени, които ще произлязат от въвеждането на мажоритарна избирателна система , за каквато се гласува масово на референдума преди седмица.

"Чисто мажоритарна система ще направи политиката още по-зависима от съмнителни субекти, но все пак трябва да има някаква промяна", каза още Атанасов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?