Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели, подкрепили Радев

Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели, подкрепили Радев

Новият политически проект на председателя на ДСБ Радан Кънев ще търси подкрепа най-вече сред десните избиратели, гласували на балотажа на президентските избори за ген. Румен Радев.

Това обяви депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов в понеделник пред Нова телевизия.

Според него негативният вот срещу управлението на премиера Бойко Борисов е показал колко са огорчени хората от неговата политика, а резултатът от над 20% разлика между Цецка Цачева и Радев е показателен.

"За тези две години от началото на втория му мандат Борисов натрупа много негативи. Това се дължи основно на липсата на разследвания и наказания за корупцията по висшите етажи на властта", коментира Атанасов.

По думите му свикването на Велико народно събрание е повече от задължително. Чрез него ще могат да се направят необходимите конституционни промени, които ще произлязат от въвеждането на мажоритарна избирателна система , за каквато се гласува масово на референдума преди седмица.

"Чисто мажоритарна система ще направи политиката още по-зависима от съмнителни субекти, но все пак трябва да има някаква промяна", каза още Атанасов.

Споделяне
Още по темата
Още от България