Новият ръководител на Фатах е готов за война с Израел

Фарук Кадуми, който смени на поста ръководител на Фатах починалия в четвъртък Ясер Арафат, заяви, че е готов за мирни преговори с Израел, но в случай на необходимост няма да се откаже от въоръжена борба за правата на палестинците. Това съобщи израелският в. Аарец, като се позовава на интервюто, което е дал Кадуми за палестинската телевизия Манар.

Съпротивата - това е пътят на политическото регулиране, е заявил Кадуми, отбелязвайки, че ще продължава да следва политиката, водена от Арафат.

Ние не твърдим, че сме способни да нанесем поражение на израелската армия, но основите на нашата политика са били положени още през 1974 година от мъченика Ясер Арафат, който каза на заседание на ООН: "Аз държа пушка в едната ръка и маслинова клонка в другата", припомнил Кадуми.

Това означава, добавил Каддуми, че палестинците са готови за преговори, но ако те не доведат до нищо, военното противопоставяне ще продължи.

Кадуми подчертал, че няма намерение да се отказва от властта в Палестинската автономия в полза на другите претенденти бившият премиер Махмуд Абас, който сега оглави Организацията за освобождение на Палестина, и сегашния премиер Ахмед Корея.

Този, който мисли, че съм се отказал от властта, дълбоко греши, заявил лидерът на Фатах, който има множество привърженици, както в централния апарат, така и в регионалните гнезда на организацията.

От момента, когато здравословното състояние на Арафат се влоши, Кадуми заяви, че причина за това е отравянето на палестинския лидер от израелците. Същото твърди и лидерът на терористичната групировка Хамас.

Още от Свят