Новият шеф на Агенцията за приватизация е Митко Симеонов

Заместникът му е бившия депутат от "Атака" Петър Петров

Новият шеф на Агенцията за приватизация е Митко Симеонов

Правителството назначи Митко Симеонов за изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). Досега той заемаше длъжността на заместник-изпълнителен директор на агенцията, съобщи правителствената информационна служба.

Митко Симеонов поема поста, след като досегашният ръководител на ведомството Емил Караниколов стана министър на икономиката от квотата на партия "Атака".

Като нов заместник-изпълнителен директор в Изпълнителния съвет е назначен Петър Петров. Той е магистър по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". От 2010 г. до 2013 г. е бил член на Надзорния съвет на Агенция за приватизация и следприватизационен контрол. Избиран е за народен представител в 42-ото Народно събрание от партия "Атака". Участвал е в работата на парламентарните комисии по икономическа политика и туризъм и по правни въпроси.

Икономическият министър Емил Караниколов още при встъпването си в длъжност обяви, че спира приватизацията, защото е изчерпана като инструмент за преминаване от планова към пазарна икономика. Той уточни, че подготвеният от ведомството му законопроект по въпроса е по поръчение на премиера Бойко Борисов.

"Фокусът ще е върху ефективното и прозрачно управление на държавната собственост и публично-частното партньорство, което е в интерес на държавата и гражданите", каза Караниколов в понеделник.

Споделяне

Още от България