Новият шеф на БТА встъпи в длъжност

Новият генерален директор на БТА Стоян Чешмеджиев встъпи днес в длъжност. Той бе представен на ръководителите на екипи в агенцията от своя предшественик Панайот Денев.

"Знаете, че постигнахме много", каза Панайот Денев, който благодари на колегите си за общата работа през последните пет години. Той пожела на бетеанци да продължат за спазват професионалните си принципи.

Стоян Чешмеджиев благодари за оказания му интелигентен и човешки прием. Той призова хората от БТА за търпение и снизходителност. "Бъдете мои съветници и надявам се, приятели", каза новият генерален директор на БТА.

Стоян Тодоров Чешмеджиев, който на 4 октомври беше избран от Народното събрание за генерален директор на БТА, е бил досега директор на Радио Варна.

Той е роден на 15 август 1950 година. Завършил е ВМЕИ - Варна, специалност "Радиотехника" през 1976 г. и през 1993 г. магистърска степен "Маркетинг и мениджмънт" в Икономическия университет - Варна.

Стоян Чешмеджиев ползва руски, немски и румънски език. През 1995 г. е завършил курс по проблемите на регионалното радио в квалификациония център на "Дойче веле", Кьолн. От 1999 г. е преподавател във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", специалност "Основи на радиото".

Бил е ръководител лаборатория във ВМЕИ - Варна от 1976 до 1980 г. В Българското национално радио - Радио Варна, работи от 1981 г. като звукоинженер, отговорен инженер, главен координатор и главен редактор. През 1992 г. става директор на Радио Варна, а от юли 2001 г. е председател на технологичния съвет на БНР.

Стоян Чешмеджиев е женен, с една дъщеря.

Още от България