Новият шеф на комуникациите на Белия дом трие стари туитове срещу Тръмп

Антъни Скарамучи

Новият директор на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи обяви, че изтрива свои стари коментари в Туитър, които може да предизвикат объркване с оглед на новата му длъжност, предадоха световните агенции в неделя.

"Пълна прозрачност. Изтривам стари туитове. Предишните възгледи се развиват и не бива да предизвикват объркване. Аз служа на програмата на президента на САЩ и само това има значение", заяви Скарамучи в Туитър.

Сред изтритите от Скарамучи туитове бяха коментари, в които той изразява подкрепа за съперничката на американския президент Доналд Тръмп на изборите миналата година Хилари Клинтън и се изказва против плана на Тръмп за изграждане на стена по границата между САЩ и Мексико.

При първата си поява пред репортерите в залата за брифинги в Белия дом Скарамучи се извини на Тръмп за това, че го е нарекъл "бездарен политик" през 2015 година. Той определи това като една от своите "най-големи грешки" и каза пред камерите: "Г-н президент, ако слушате, лично се извинявам за 50-ти път, че съм казал това."

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?