Новият шеф на вътрешната комисия не казва дали Пламен Георгиев да подаде оставка

Новият шеф на вътрешната комисия не казва дали Пламен Георгиев да подаде оставка

Новият председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Пламен Нунев отказа да каже дали според него Пламен Георгиев - шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), трябва да подаде оставка заради скандала с разминаванията около имотите му

"Това не мога да коментирам. Мога да кажа само, че в политическа партия ГЕРБ имаме морална отговорност и при всяка ситуация взимаме според мен верните и правилните решения", каза Нунев в отговор на въпрос минути, след като беше избран за председател на комисията на мястото на напусналия парламента зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. До оставката на Цветанов се стигна именно заради скандала с апартаментите на властта. По същата причина с поста си се разделя правосъдният министър Цецка Цачева. Двама зам. министри също подадоха оставки. 

За разминаванията между имотна декларация на Георгиев и данните в Имотния регистър, за които се разбра миналата седмица, обаче управляващите мълчат. Още в петък се разбра, че депутатите не смеят да коментират темата с апартаментите на шефа на антикорупционната комисия, който е назначен от Народното събрание. Досега единствено лидерът на участващата във властта НФСБ Валери Симеонов е изразил по-ясна позиция по въпроса. "Аз ако бях, щях да се оттегля за да не преча на следствието. Ама не съм Георгиев и не мога да говоря от негово име", каза той в сряда. 

Преди ден самият Георгиев отклони въпросите по темата с с безапелационното: "Точка по въпроса".

В сряда Нунев не отговори и дали парламентът трябва да обсъди въпроса с имуществото на Георгиев. "Ако има такива заявени сигнали...Не мога да кажа към момента", каза той и след това обясни, че комисията по вътрешна сигурност "ще работи по правилата на Народното събрание".

Станислав Стоянов стана депутат на мястото на Цветанов

Междувременно Станислав Стоянов се закле като народен представител на мястото на Цветан Цветанов. Цветанов беше избран за депутат от Велико Търново, а Стоянов беше седми в листата.

Стоянов стана народен представител, след като своите писмени откази пред ЦИК са депозирали четиримата, имащи преди него право на мястото. Това са състезателят по мотокрос Георги Недев, областният управител проф. Любомира Попова, хирургът д-р Николен Стойнов и председателят на общинския съвет в Лясковец Даниела Арабаджиева.

Сотоянов е собственик на рекламна агенция, има висше икономическо образование. Той е в управата на движение "Пазители на българщината" и на църковното настоятелство на храм "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?