Новият ски сезон беше открит в Банско, Пампорово и Боровец

Новият ски сезон беше открит в Банско, Пампорово и Боровец

Три зимни курорта откриха в събота новия ски сезон - Банско, Пампорово и Боровец.

В Банско сезонът бе открит на Бъндеришка поляна и за събитието в курорта пристигнаха австрийският скиор Херман Майер, петкратният носител на световната купа Марк Жирардели и българската ски-легенда Петър Попангелов, съобщи БНТ. Местните хотелиери очакват успешен сезон.

Повечето хотели вече са резервирани за Коледните и Новогодишните празници. В Банско очакват през този сезон и повече български туристи. Цените за нощувка са от 15 лв. в частните квартири  до 80 лв. в големите хотелски комплекси. Дневната лифт карта през този сезон ще е 58 лв.

С музикална програма беше открит и сезонът на Пампорово.  Днес и утре всички съоръжения могат да се ползват напълно безплатно. От "Пампорово" АД са подготвили и други специални промоции. До 21 декември дневната лифт карта струва само 29 лева, а за деца цената е 17 лева. На касите се предлага и 20-процентна отстъпка за ползване на ски-оборудване.

На Боровец също всички посетители ще могат да ползват безплатно съоръженията в курорта. Гостите ще могат да вземат и парче от най-голямата самоковска питка с късмети и да се хванат на най-дългото самоковско хоро.

Курортът ще осигури за любителите на снежния спорт  нови оръдия за сняг и по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията.

Споделяне

Още от България