Новият управител на ИКЕА България е Никос Ифантидис

Новият управител на Икеа България Никос Инфантидис

Никос Ифантидис е новият управител на българския офис на "Икеа", съобщиха от компанията.

Той ще заеме място на Тео Муратидис, който заема поста от отварянето на първия магазин на шведската компания в София през 2011 г. досега. Муратидис отива на работа в австрийския офис на "Икеа". Той е позициониран във Виена и ще отговаря за логистиката на магазините в Австрия.

Новият управител на българския офис Никос Ифантидис поема управлението на бизнеса на "Икеа" у нас след 16 години работа за бранда на гръцкия пазар. Той има общо 20 години опит в управлението и продажбите, като през последните 6 години заема позицията регионален управител и отговаря за трите магазина на "Икеа" в Северна Гърция.

Кариерата на Никос Ифантидис за шведския мебелен гигант започва като търговски мениджър в първия магазин на "Икеа" в Гърция – този в Солун, на който става управител през 2003. През 2006 поема ръководство на откриването на централния магазин в Атина, на който e и управител до 2009. В рамките на "Икеа" той има и натрупан опит като oперативен търговски директор в ресорите логистика, асортимент и комуникации, и oрганизация на интериора.

Начело на българския eкип на "Икеа" Никос Ифантидис си поставя за цел да развива търговските канали.

Шведската компания "Икеа" е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Основана е от Ингвар Кампрад през 1943 г. Днес "Икеа" има 387 магазина в 48 страни.

На българския пазар "Икеа" стъпи през 2011 г. с откриване на магазин в София. Компанията навлиза у нас чрез франчайз договор на "Хаус Маркет", която управлява общо 7 магазина на "Икеа" в Гърция, Кипър и България.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?